Winters dessert Chocolade met een twist

Brrrr… de eerste schaatsmarathon op het natuurijs is alweer verreden! Dat vraagt om een beker warme chocolademelk bij de koek-en-zopietent! Of misschien nog beter: een overheerlijk chocoladedessert van Pinky’s Paradise! Die maken ze met een zogenaamde  ‘chiquita-twist’, speciaal voor de horeca. Voor thuis houden we het simpel. Dat gaat als volgt…

4 personen 15 minuten + 1 uur koelen

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels suiker
  • 350 ml slagroom
  • 100 gram extra pure chocolade (70% cacao)

Stap 1

Klop eerst de eiwitten stijf met 2 eetlepels suiker. Klop vervolgens in een andere kom 225 ml slagroom lobbig. Smelt in een klein pannetje de chocolade tot handwarm. Haal van het vuur en spatel er in gedeelten de slagroom door.

Stap 2

Schep de stijfgeklopte eiwit door het chocolademengsel. Verdeel de massa over 4 kleine glaasjes. Dek af met plasticfolie. Laat in ca. 1 uur opstijven in de koelkast. Klop de rest van de slagroom stijf en schep op de chocolademousse. Serveer als een cappuccino.

Welke wijn past bij chocolademousse?

Kies voor de klassieke combinatie met een Banyuls uit de Languedoc-Roussillon, zoals de Banyuls van Chapoutier. Deze rijke ‘vin doux naturel’ combineert uitstekend met allerlei chocolade-desserts. Een ‘match made in heaven’ voor de echte chocolade-liefhebber.