Wat is een trifle?

Op dessertgebied valt er heel wat te leren en te ontdekken, want er is meer dan alleen vanillevla, yoghurt of chocolademousse. Onder de titel Pinky’s Paradise gaan we de komende tijd verschillende dingen uitleggen. We starten met het dessert Trifle. Wat is nou eigenlijk een trifle?

Oorspronkelijk is dit nagerecht afkomstig uit de Engelse keuken. Traditioneel bestaat het uit meerdere laagjes in een glas of glazen kom: je start met een bodem van biscuitgebak of cake die wordt besprenkeld met sherry, dan fruit (meestal aardbeien), romige vanillevla en tot slot een dikke laag half-stijfgeslagen slagroom. Met de ingrediënten in deze  verschillende lagen kun je eindeloos variëren.

Er zijn vele variaties mogelijk: dit is een trifle met mango en mascapone-crème. Onder in ’t glas starten we met koekkruimels in plaats van cake, daarbovenop mangocompote, dan een mascarponecrème (in plaats van vanillevla) en tot slot verse mango.

Pinky’s Paradise maakt dit dessert speciaal voor de horeca. Het heet: ‘Paradise Trifle’!

1 antwoord
  1. De heer WordPress
    De heer WordPress says:

    Hallo, dit is een reactie.
    Reacties verwijderen kan door in te loggen en de reacties op de berichten te bekijken. Je hebt daar de mogelijkheid om reacties te bewerken of te verwijderen.

Reacties zijn gesloten.