Winters dessert Chocolade met een twist

Brrrr… de eerste schaatsmarathon op het natuurijs is alweer verreden! Dat vraagt om een beker warme chocolademelk bij de koek-en-zopietent! Of misschien nog beter: een overheerlijk chocoladedessert van Pinky’s Paradise! Die maken ze met een zogenaamde  ‘chiquita-twist’, speciaal voor de horeca. Voor thuis houden we het simpel. Dat gaat als volgt…

Frans dessert Crêpes Suzette

Crêpes is het Franse woord voor een Hollands flensje. Alleen dan wel veel dunner. Crêpes Suzette staat voor een klassiek Frans dessert: geflambeerde flensjes in sinaasappelsaus. Waarom heten ze Crêpes Suzette? Daar zit een mooi verhaal aan vast.

Wat is een trifle?

Op dessertgebied valt er heel wat te leren en te ontdekken, want er is meer dan alleen vanillevla, yoghurt of chocolademousse. Onder de titel Pinky’s Paradise gaan we de komende tijd verschillende dingen uitleggen. We starten met het dessert Trifle. Wat is nou eigenlijk een trifle? Oorspronkelijk is dit nagerecht afkomstig uit de Engelse keuken.